Posledná veľká akcia priniesla chutné guláše a výbornú atmosféru

20.09.2022 20:45

11 družstiev ponúklo v sobotu 17.9. kulinársky zážitok pre všetkých návštevníkov. Odborná porota zložená z kapitánov družstiev a dvoch nezávislých odborníkov nakoniec určila troch najlepších. 

Už samotné prípravy na akciu sľubovali slušný počet družstiev, ale predpovede počasia nás zároveň upozorňovali, že tretia septembrová sobota bude chladnejšia. Nakoniec sa naplnili oba scenáre. Družstvá svoju účasť potvrdili včasným príchodom a po zaznení šarfickej sirény sa krátko po dvanástej hodine rozpálilo jedenásť kotlov a začalo sa varenie. Po zhruba 2 a pol hodinke sa na akciu dostavila Ľudová hudba Vieska a atmosféra sa ihneď obohatila o spevy a tance návštevníkov a členov družstiev. Tí už si mohli v tom čase dovoliť uvoľnenie od varenia, veď cibuľu a mäso nespálili a ich pozornosť sa smerovala na finalizáciu, pri ktorej sa gulášmajstri a ich chuťové poháriky musia poriadne sústrediť na každý detail. Presne po štyroch hodinách varenia odovzdali súťažiaci reprezentatívnu vzorku svojej špeciality a následne sa jedenásť kapitánov a dvaja nezávislí odborníci popasovali s neľahkou úlohou vyhodnotenia troch najlepších. 

S menším omeškaním sme víťazov spoznali tesne po piatej hodine. Z rúk členov Ľudovej hudby Vieska si prevzali ceny za: 

- 3. miesto = Farma Zápražný 

- 2. miesto = Chemický guláš 

- 1. miesto = Kikovci

Po odovzdaní cien, ešte Vieska roztancovala a rozospievala publikum a o 18.30 h. prenechala parket domácej kapele Gocnog. 

Občianske združenie Gocnog ďakuje všetkým členom združenia za pomoc pri organizácii, rovnako aj sponzorom podujatia, a to menovite:

- Obecný úrad Cífer 

- SHR Glasa Stanislav, Cífer - Jarná 

- HORPStav, Cífer - Jarná 

- Stavebniny na Majeri, Báhoň

Poďakovanie tiež patrí obom hudobným zoskupeniam, s ktorými určite do budúcna ešte počítame a samozrejme súťažným družstvám, za ich ochotu prísť a zapojiť sa do priebehu tejto výbornej akcie. 

Zoznam družstiev:

1. Farma Zápražný

2. Pavlické Steaky

3. Kronič

4. Dzeravý kotel

5. Záhradkári Blatné

6. Maliari M&P

7. Chemický guláš

8. Saganova 11-ka – voľby 2022

9. Obec Jablonec

11. Kikovci

12. Dvanácka

O rok oslavuje táto akcia 10. narodeniny, už teraz sa na Vás tešíme.